0 ден

Нема продукти во Кошничката.

PSS Технички Преглед: Интересните решенија на Астон Мартин АМР22

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Новиот АМР22 на Астон Мартин е првиот вистински реален болид за 2022 година што е откриен, по дигиталниот рендер на Хаас и последователното обелоденување на Ред Бул на генерички болид.

Острата разлика помеѓу новиот Астон и Хаас сугерира дека ќе има освежувачка разновидност на дизајнот меѓу тимовите оваа година. Ова е во спротивност со она што нашироко се очекуваше од регулативите кои се поизедначени од претходно.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Очигледно постои разидување во размислувањата за тоа како најдобро да се оптимизираат прописите во оваа рана фаза од нивното имплементирање, особено околу должината на страничните подножја, а Астон јасно претпочита подолга горна каросерија од Хаас.

Гледано одозгора, контрастот помеѓу двата автомобили е особено остар, со каросеријата на Астон што ја задржува својата ширина до крајот. Сепак, она што овој поглед не го покажува е само колку е екстремен во бочната подлога.

Како што може да се види од профилната перспектива на автомобилот, тој дел од страничните столпчиња значи дека долниот дел од каросеријата е многу потенок од горниот.

Огромните решетки долж врвот на каросеријата на Астон, исто така, сугерираат дека радијаторите во секоја страна се поставени хоризонтално веднаш подолу. Што сугерира дека целиот систем за ладење е подигнат повисоко отколку во Хаас.

Тоа ефективно создава „двоен под“, каков што беше прикажан на Торо Росо во 2011 година и Ферари од 1992 година. Така, настрана од самиот под, постои голем изложен канал на горниот кат долж должината на страничните подножја до задниот дел каде што се спојува преку излезите од тунелот. Предниот раб на подот има дури и две наредени грла, долниот што го насочува воздухот кон вентури тунелот, а горниот за каналот надолу.

Идејата за „двоен под“ се однесува на обидот да се оптимизира односот помеѓу протокот на воздух што тече под болидот и оној што патува по страните, два струи на воздух кои се среќаваат на излезите на вентури тунелите кои генерираат потисна сила на болидот со земјен ефект.

Во долниот дел од каросеријата, како што вентури тунелот се зголемува одзади, просторот што се шири создава понизок воздушен притисок, кој воздухот во позатегнатиот дел од тунелот понатаму брза да го пополни. Колку е побрз протокот на воздух, толку повеќе се создава потисна сила. Рампата на подвозјето ефикасно ја зголемува брзината на протокот на подот, а со тоа и потисната сила.

Воздухот што доаѓа преку врвот на рампата на тунелот, кој патувал низ каналите надолу од страната на болидот формирани од потсечените странични столпчиња, се среќава со воздухот што излегува од подот и влече врз него. Колку побрзо тој воздух може да се поттикне да патува низ каналите, толку повеќе ќе се повлече на излезната рампа, а со тоа дополнително ќе ја зголеми потисната сила. Има само толку многу капацитет за проток на воздух за играње, така што постои оптимална рамнотежа во тоа колку оди на подот и колку надолу по каналите.

Вообичаено, концептот на двоен под создава многу потисна сила при голема брзина, но оптималната рамнотежа помеѓу двата клучни текови може да биде потешко да се постигне при мали брзини. Со себе носи и казна за зголемување на висината на центарот на гравитација поради подигнувањето на системот за ладење за да се создадат каналите.

За разлика од Хаас, кај кој се чини дека поголемиот дел од системот за ладење е стиснат во предниот дел на страничните подножја, кај Астон е распослан долг и хоризонтален. Оттука и многу долгата и широка горна каросерија. Ова има импликации за тоа колку напред е поставена енергетската единица во меѓуоскиното растојание.

Распоредот на Хаас би овозможил понапред поставување на моторот и должината на вентури тунелите потоа може да се максимизира со долга обвивка на менувачот.

Во повеќето други аспекти, Астон е прилично конвенционален, со предна повлечна прачка на суспензија, исто како што беа прикажани сите Ф1 болиди во последните неколку години. Има предно крило со четири елементи со помалку екстремно накосување отколку што се гледа на Хаас и крило со двојни елементи наместо единечното крило на Хаас.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ново во Падок Клуб

Михаел Шумахер ќе добие почесна награда

Седумкратниот Формула 1 шампион, Михаел Шумахер, ќе добие почесна државна награда која ќе ја примат неговата жена...
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Популарно

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

PSS ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД

Можеби ќе те интересира ...

Фетел: Безбедносното возило ни ја уништи стратегијата

Себастијан Фетел откри дека стратегијата на Астон Мартин била уништена со двете виртуелни безбедносни возила поради тоа...

Фетел возврати на коментарите од политичарите

Откако министерот за енергетика од Алберта го нарече Фетел хипокрит поради носење маица за забрана на дупчење...