PSS  Технички преглед: Хонда ги откри тајните на овогодинешниот мотор

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Моторот на Хонда од 2021 година, т.н. РА621Х, многумина го гледаат во Формула 1 падокот како најсилниот мотор моментално, а квалификациската форма на Пјер Гасли за АлфаТаури го поддржува темпото на Ред Бул Рејсинг.

Големиот пакет измени што беа во системот првично беше одложен за 2022 година, но по одлуката на јапонската компанија рано да се стави крај на официјалното присуство во спортот, беше одлучено да се следи новиот проект за оваа година.

Тоа претставуваше огромна посветеност, бидејќи одлуката беше донесена доцна минатата сезона.

Првичниот план беше да се имплементира оваа нова структура за оваа година во 2021 година.

Но, тогаш од различни причини беше одлучено да не се продолжи со сосема нов мотор. Сепак, размислувањето за ова навистина се смени кога Хонда објави дека ќе го напуштиме спортот.

Отидов кај претседателот Хачиго и му реков дека навистина би сакале да ја имплементираме оваа нова структура за нашата последна година во спортот И тој љубезно го прифати тоа барање – откри шефот на развојот на енергетската единица Јасуаки Асаки.

Асаки нагласи дека промените во изгледот на новиот мотор се толку значајни што е потребна огромна количина на работа. Тоа никогаш немало да биде лесна задача, со оглед на обемот на промените што се прават во архитектурата на агрегатната единица.

Како прво, го сменивме изгледот на брегастата оска за да биде многу покомпактен, а исто така ја спуштивме позицијата пониско, па затоа е поблиску до земјата.

Главната поента на она што го сменивме беше да се подобри ефикасноста на согорувањето. За да го сториме тоа, мораше да го смениме аголот на вентилот, а за да го сториме тоа мораше да ја смениме брегастата оска.

Исто така, мораше да го направиме капакот на главата понизок и покомпактен, што значи дека начинот на кој воздухот тече над него стана многу подобар, а исто така го спуштивме и тежиштето.

Друга работа што ја сменивме е просторот кој го зафаќа, со намалување на растојанието, го направивме самиот мотор пократок, помал.

Во стариот мотор кој се наоѓаше во преносот, имавме и накосен надомест, при што левиот брег беше малку поместен од десниот брег. Значи, она што го сторивме е да го смениме овој надомест на новиот мотор, така што десниот брег е напред, а левиот брег се враќа.

Асаки рече дека Хонда мора да ги реши сите клучни параметри за да остане конкурентен на своите главни ривали.

Друга точка за која требаше да размислиме е фактот дека ефикасноста на согорувањето се подобри И излезот на брегастата оска стана подобар. Поради правилата на физиката, износот на енергија што може да се складира се смени, а тоа значеше дека количината на издувна енергија се намали.

Значи, во споредба со закрепнувањето што го добивавме минатата година, она што треба да го направиме е да ја зголемиме количината на излез на коленестото вратило, а во исто време да осигуриме дека има добро ниво на излез на издувните гасови, исто така и температура на издувните гасови.

Значи, имавме низа различни развојни цели и веруваме дека ги исполнивме.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема