ФИА прави промени пред новата сезона

Од Интернационалната Автомобилистичка Федерација открија дека донеле клучна одлука по состанокот на Светскиот Мотор Спорт Совет. 

Покрај одлука за повторно разгледување на настаните од крајот на трката во Абу Даби, донесена е и одлука за подобрување на процесот на управување кој вклучува и независна финансиска ревизија на ФИА и на регрутирањето на Главен извршен директор во ФИА. За ова се направени три посебни работни групи, една ќе работи на назначување на Главен извршен директор на ФИА, друга на финансискиот извештај и трета ќе работи на процесот на управување. 

Работните групи се направени за процесот на управување кој треба да му помогне на претседателот со нивните анализи на моменталната структура. Целта е да се избере надворешен консултант кој ќе направи буџет и временска рамка за донесување на овие одлуки. 

Новиот Главен извршен директор на ФИА ќе му помага на претседателскиот тим кога ќе биде потребно. Тој ќе биде одговорен за оперативата на ФИА и заедно со работните групи ќе избере компанија за буџеритање и регрутирање. 

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ